Roots Revived - project van AIM Direct

Een fascinatie voor alles waardoor ik me verwonderde over het verleden en nieuwsgierigheid opwekte naar oorsprong en verhaal. Verhalen en geschiedenis is de reden voor Dirk Wolters. ‘Hoe kan ik aan mijn handel/ passie een webshop koppelen’ vroeg Dirk zich af. Deze vraag kwam bij ons terecht en zo hebben wij een webshop ontwikkeld, geregeld voor online professionaliteit, eigen beheer, onderhoudt en fees verwerking. Tijdens het proces zijn we op meer ontwikkelingspunten gekomen en daar ga je in dit blog meer over lezen. Geïnteresseerd? Lees vooral verder.  

Roots?
Het ging voor mij nooit alleen om de fysieke waarde van dingen, maar vooral om nostalgie.’ Zegt Dirk. Het gaat over de achtergronden, roots en verhalen die oude spullen met zich meedragen. Oude voorwerpen hebben een ziel en dat onderscheidt ze van wat nieuw is. Gebruikssporen zijn als littekens; een patina die een object karakter en charme geeft. Een originaliteit die alleen de tijd kan bieden. Zo verkoopt Dirk wereldwijd en hij verkoopt al op Etsy. Hij personaliseert zijn orders door er een eigen draai aan te geven. Dit kan hij promoten door middel van zijn online webshop, sociale media kanalen en netwerk.

Door relikwieën aan te bieden hoop ik mensen het verleden te laten herleven door oude spullen hun verhaal te laten vertellen. Dit is te zien op de Roots Revived sociale media, waar Dirk zeer actief is. ‘Ik denk dat mensen veel waardering hebben voor wat er uit vervlogen tijden is bewaard en zelfs herinneringen of fantasieën kunnen oproepen.’ 

You AIM, we create. 

Zoals eerder benoemd, was er sprake van ontwikkeling binnen het proces. Onze professionals kwamen met tips en manieren om de vraag van Dirk groter/ beter te beantwoorden. Zo hebben we gewerkt aan;


– Web Development (ontwikkeling webshop)
– Inrichten Google Business profiel ( zichtbaarheid op google)
– Basis SEO (vindbaarheid online)
– Automatisering d.m.v. woocommerce  ( o.a. bestel mails naar de klant waarmee handmatige orderverwerking wordt weggenomen)
– Middels meerdere betalingsproviders mogelijk om betalingen vanuit de gehele wereld te accepteren.
– Blogs over producten (uitlichten van artikelen met bijbehorende verhalen)
– Opzetten en inrichten zakelijke mailbox (office 365)

Het was voor ons belangrijk dat het charisma en de feel van Dirk goed naar voren kwam. Het moet alle elementen hebben om zijn beschrijving realiteit te maken. Dit hebben wij gedaan door middel van;

– Een huisstijl vorm te geven welke aansluit bij het gevoel van Roots Revived

– De kwaliteit foto’s van Roots Revived te laten spreken. Immers een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

– Donkere bruine kleurthema’s te hanteren welke terugkomen over de gehele webshop.

Door te kunnen handelen in vintage/ unieke spullen uit 19e eeuw kan Dirk zijn passie delen. Achter zijn producten zit een verhaal en geschiedenis. Hier vertelt Dirk meer over op zijn eigen website onder de kopjes;  1. Roots 2. History 3. Fate. 4. Faunatic. Ben jij benieuwd naar het verhaal van Roots Revived. Bekijk dan nu de website via www.roots-revived.com

Dirk wij wensen je ontzettend veel succes toe met het runnen van je prachtige en unieke business. 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: