Offerte en factuur overzicht - App AIM Direct

Welk gevoel krijg jij bij het woord boekhouding? De meeste mensen zullen er in ieder geval niet heel blij van worden. Wij merken dan ook dat veel ondernemers boekhouding ervaren als  ‘tijdrovend” en ‘saai.’ Uit ervaring en door in gesprek te gaan met andere ondernemers zien en horen wij deze problemen dagelijks, maar komt er ook verandering in? Op deze vraag zal jij antwoord krijgen. Lees verder.

Zoals eerder benoemd ziet een grote groep ondernemers boekhouding als een tijdrovend klusje. Sterker nog, uit onderzoek van de ING blijkt dat meer dan 85% procent van de ondernemers zijn boekhouding zelf regelt. “Bijna de helft gebruikt nog altijd de schoenendoos met bonnetjes.” Maar is het zo vreemd dat ondernemers hun boekhouding zelf doen?

Het inhuren van een boekhouder of accountant brengt ook kosten met zich mee. Het is logisch dat startende ondernemers het zelf willen doen. De vraag is dan wel hoeveel tijd ga je erin stoppen? Je hebt je ingeschreven bij de KVK om je te focussen op je core-business en niet om in je bedrijf te werken. Het is tijd dat ondernemers aan hun bedrijf gaan werken.

De komst van online apps is een mooie ontwikkeling deze tijd. De meeste startende ondernemers gebruiken geen online apps, waardoor ze nog niet bekend zijn met deze ontwikkeling. een derde van de ondernemers gebruikt nog altijd excel om zijn boekhouding te doen, blijkt uit onderzoek van Business Insider Nederland.  Absoluut niks mis mee maar het kost je wel meer tijd. Online apps hebben tegenwoordig de juiste functies, zodat jij als ondernemer je boekhouding kan doen binnen een korte tijd. In plaats van een onoverzichtelijke administratieve dag inplannen kan jij tegenwoordig binnen een uur het hele overzicht voor je hebben. Dit klinkt toch fantastisch!

Het is duidelijk. De startende ondernemer moet meer geïntroduceerd worden met de komst van online boekhoudprogramma’s. Geen tijdrovende en saaie dagen meer maar eenvoudige en overzichtelijke korte momenten kunnen inplannen. Je hebt je niet voor niets ingeschreven bij de KVK. Ben jij er klaar voor? 

Let’s accelerate your business.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: